19-01-2023

Vacature: Business Community Manager MedTech (16-24 uur)

Vacature: Business Community Manager MedTech (16-24 uur)

Voor het Twentse MedTech-cluster is Kennispark Twente op zoek naar een Business Community Manager die de interactie tussen MedTech-bedrijven versterkt en de bedrijven verbindt aan de faciliteiten. Je bouwt mee aan MedTech Twente 2030: een cluster van 150 MedTech-bedrijven verspreid over de regio Twente, van startup tot corporate, die zowel formeel als informeel actief met elkaar samenwerken.

Wat ga je doen?

Je groeit uit tot hét aanspreekpunt van de MedTech Twente Business community. Samen met de manager Europese Samenwerking, Care & Cure Manager en de Marketing & Communicatie manager verbindt en versterk je de MedTech community van bedrijven, kennis- en zorginstellingen. Je schakelt met de bedrijven in de regio over wat zij nodig hebben om te groeien (denk aan nieuwe services, faciliteiten, talent, R&D&I). Deze input breng je in voor het ontwikkelen van de tactische investeringsagenda’s en voor strategische acquisitie. Ook verbind je met het team vraagstukken van de zorg aan bedrijven.

Je andere activiteiten:

 • Je laat de MedTech Twente community verder groeien en verhoogt de interactie tussen bedrijven via deelname aan bijvoorbeeld kennisnetwerken, evenementen, bedrijfsbezoeken en innovatieprojecten. Je verbindt ze actief aan bestaande communities, de nieuw te bouwen MedTech Factory en andere relevante partners.
 • Je organiseert door het jaar heen kennisevents en activiteiten gericht op kennisdeling, communityvorming en samenwerking. De MedTech Twente Week vormt daarin het jaarlijkse hoogtepunt.
 • Waar mogelijk speel je een rol bij het ophalen van funding voor projecten of zet je Europese projecten in het netwerk uit.

Wat zoeken we?

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau en 5 jaar relevante werkervaring.
 • Iemand met een sterk netwerk in de regio, met name in de MedTech-industrie.
 • Medisch-technologische kennis/achtergrond is een pre, evenals een bedrijfsmatige achtergrond (kan of/of zijn, maar liever nog en/en).

Ben je iemand die:

 • makkelijk relaties tussen technologieën en businesskansen legt;
 • graag het initiatief neemt, ondernemend is en vernieuwing uitstraalt;
 • affiniteit of ervaring heeft met het begeleiden van ondernemers;
 • ideeën niet voor zich houdt, maar ze graag deelt met anderen;
 • resultaatgericht is en snapt dat je resultaten niet alleen, maar samen behaald;
 • de Nederlandse en Engelse taal machtig is, zowel mondeling en schriftelijk?

Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

We bieden de mogelijkheid tot loondienst, detachering of inhuur voor 16 tot 24 uur per week, gedurende de looptijd van het project (4 jaar), beginnend met een jaarcontract/overeenkomst. De salariëring c.q. vergoeding is afhankelijk van je ervaring.

Meer info: Marieke Stokkelaar, directeur a.i. Kennispark Twente, marieke@kennispark.nl of 06-4211 0739. Motivatiebrief met cv en voorkeur voor dienstverband kan eveneens naar Marieke Stokkelaar.

 

De sollicitatie staat open totdat we een goede kandidaat hebben gevonden.

 

Over MedTech Twente

Voor Twente is medische technologie één van de motoren achter haar economische groei. In het huidige MedTech-ecosysteem van Twente zijn meer dan 100 organisaties actief, waarvan ongeveer 80 bedrijven. Om de R&D-agenda van MedTech-bedrijven te ondersteunen en MedTech-bedrijven nog beter te laten gedijen in Twente, versterken we Twentse MedTech-ecosysteem op drie onderdelen:

 1. De MedTech Twente community
 2. De samenwerking met andere MedTech-clusters in Europa
 3. De nationale en internationale positionering en profilering van het cluster

MedTech Twente 2030

In 2030 is er verspreid over de regio Twente een cluster van 150 MedTech-bedrijven, van startup tot corporate, die zowel formeel als informeel actief met elkaar samenwerken. De bedrijven sluiten bijvoorbeeld handelsrelaties, vormen consortia voor innovatieprojecten of zoeken elkaar op om kennis uit te wisselen en faciliteiten te delen. Het cluster heeft een sterke nationale en internationale positie. De Universiteit Twente, hogescholen en de MedTech-industrie werken nauw samen, hebben gezamenlijk lange termijn R&D roadmaps en initiëren nieuwe publiek-private MedTech-partnerschappen. Het cluster wordt voor de duur van vier jaar gefinancierd door gemeente Enschede, Twente Board en provincie Overijssel.

Contact

Stichting Novel-T
Postbus 217
7500 AE  ENSCHEDE

T: +31 (0)53 483 68 00
communicatie@novelt.com

Privacy en algemene voorwaarden

The Gallery
Hengelosestraat 500
7521 AN ENSCHEDE

Privacy Statement
Cookiebeleid
Algemene voorwaarden

Maak een afspraak

Wij helpen je graag met je vragen over high tech apparatuur en funding. Neem contact met ons op!