27-07-2023

Novel-T haalt startup event Slush naar Twente met Enschede Slush'D

Novel-T haalt startup event Slush naar Twente met Enschede Slush’D

Op 31 augustus organiseert Novel-T Enschede Slush’D: de lokale variant van één van ‘s werelds grootste startup events Slush. Het doel is om startups in contact te brengen met investeerders en te laten zien wat Twente als innovatie ecosysteem te bieden heeft. (Foto: Pasi Salminen)

Enschede is niet meteen een wereldstad te noemen. Toch gebeurt er veel op het gebied van innovatie. Het is het de kraamkamer van veel baanbrekende innovaties zoals wifi, en vonden bedrijven als Booking.com en Thuisbezorgd er hun oorsprong. “Eigenlijk zitten we hier op een goudmijn aan innovatie, maar laten we het niet genoeg zien,” vertelt initiatiefnemer Mike Verkouter, MT-lid bij Novel-T. “Dat willen we dan ook uitdragen met dit evenement, dat Twente alle ingrediënten heeft om hier een succesvolle startup te beginnen. We halen hiermee dus echt een uniek evenement naar Twente.”

Het evenement vindt plaats op 31 augustus in het U Parkhotel van de Universiteit Twente. Met meer dan 25 sessies op drie verschillende podia pakt de organisatie groots uit. Bovendien is er een pitchwedstrijd voor startups waar €10.000,- te winnen is. “Slush zelf is ook altijd een groot feest met allerlei verrassingen voor de bezoekers,” vertelt Mike. “Datzelfde sfeertje willen we hier ook terug laten komen.”

Jaarlijks reist Novel-T met een aantal startups af naar Slush in Helsinki als onderdeel van de Nederlandse delegatie. Het evenement in Helsinki staat bekend als ‘s werelds grootste startup evenement waar startups in contact komen met investeerders. Dit jaar werd het tijd om het evenement naar Enschede te halen in de vorm van een Slush’D event: een onafhankelijk georganiseerd evenement onder de vlag van Slush. Andere steden die een Slush’D evenement organiseren zijn onder andere Busan, Zagreb, Liverpool, Nairobi, Leuven, Heilbron, and New Delhi.

Meer informatie: https://novelt.com/enschede-slushd/

Over Slush’D

Slush’D is een community-gedreven beweging die teams over de hele wereld in staat stelt evenementen te creëren voor hun lokale ecosystemen – allemaal in de geest van Slush’s missie ‘om oprichters te creëren en te helpen die de wereld veranderen’. Lees meer over Slush’D.

Over Novel-T

Novel-T is een non-profit organisatie die nieuwe bedrijven helpt ontstaan, en bestaande bedrijven helpt vernieuwen. De organisatie is opgericht door Universiteit Twente, Provincie Overijssel, Gemeente Enschede, Hogeschool Saxion en Twente Board, en heeft als missie om ondernemers te helpen de wereld te veranderen door innovatie. Lees meer over Novel-T.

Contact

Stichting Novel-T
Postbus 217
7500 AE  ENSCHEDE

T: +31 (0)53 483 68 00
communicatie@novelt.com

Privacy en algemene voorwaarden

The Gallery
Hengelosestraat 500
7521 AN ENSCHEDE

Privacy Statement
Cookiebeleid
Algemene voorwaarden

Maak een afspraak

Wij helpen je graag met je vragen over high tech apparatuur en funding. Neem contact met ons op!