MedTech Factory

State-of-art MedTech faciliteit in het hart van innovatiecampus Kennispark

MedTech Factory (Nieuw)

De MedTech Factory biedt hoogwaardige ML1 en ML2 labfaciliteiten en business support voor MedTech startups en mkb. Naar verwachting zal de MedTech Factory begin 2024 openen. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen en kun je interesse voor het huren van een lab of kantoor doorgeven.

MedTech Factory: microbiologische incubator op Kennispark Twente

Op het Kennispark in Enschede verrijst in het eerste kwartaal 2024 een laboratoriumfaciliteit voor microbiologisch onderzoek en productie: de MedTech Factory. De MedTech Factory is een faciliteit waar state-of-the-art laboratoria (ML1/2) voor (bio-) chemische ontwikkeling en productie gecombineerd worden met technische werkruimten en kantoorruimte, gericht op startups en groeibedrijven. De ondernemers van de MedTech Factory kunnen ook gebruik maken van een breed pakket aan (laboratorium)services. Hiermee is de MedTech Factory de ‘missing link’ qua faciliteit tussen spin-offs die nog gebruik maken van de (beperkt beschikbare) labs van de Universiteit Twente en bedrijven die ver genoeg zijn om hun eigen labruimte en kantoorgebouw te bouwen of te huren in commercieel vastgoed.

Interesse?

Heb je interesse in het huren van een ruimte binnen de MedTech Factory? Wanneer je nu je interesse doorgeeft, vragen we je om begin 2023 een intentieverklaring af te geven voor huur. Eind 2023 kun je dan een huurovereenkomst tekenen. Heb je interesse, dan kun je dat in deze fase kenbaar maken via onderstaand formulier. Of neem rechtstreeks contact op met Erwin Holtland (tel: +31 6 2074 6496, e-mail: info@medtechfactory.nl).

Niet verplicht

Beoogde planning en praktische informatie

Q4-2022 – Afronding aanbestedingsprocedure

2023 – Technische realisatie MedTech Factory

Q1 2024 – Opening MedTech Factory

De MedTech Factory zal bestaan uit +/- 2000 M2 Netto verhuurbaar oppervlak. Dit oppervlak is verdeeld in 60% lab en 40% kantoor. De laboratoria worden opgeleverd met een ML2 afwerking. Meubilair en inrichting is niet inbegrepen maar kunnen wel via het High-Tech-Leasefund worden aangeschaft. Huurprijzen zijn marktconform.

Waarom de MedTech Factory?

De bedrijvigheid in de MedTech-sector groeit hard in Twente, mede door het ontstaan van nieuwe spin-off bedrijven vanuit de Universiteit Twente. Koplopers in de industrie zijn Demcon, Micronit, MedSpray, Baat Medical, Malvern Panalytical, Benchmark en Thales, met in hun kielzog tal van jonge groeibedrijven als Lipocoat, VyCap, U-Needle en IamFluidics. Al meer dan 15 jaar investeren en werken diverse partners in het ecosysteem samen om de adoptie van MedTech-innovaties in de praktijk te verbeteren.

Uit recent onderzoek naar het regionale ecosysteem is gebleken dat het gebrek aan celbiologische laboratoria (ML1/2) een groot hiaat vormt in het systeem en daarmee een bottleneck is voor de doorgroei van deze bedrijven. Niet alleen belemmert het de groei van bedrijven, Oost-Nederland verliest op deze wijze kansrijke, vernieuwende bedrijven op het vlak van de medische technologie door een tekort aan de juiste faciliteiten. Daarom slaan Novel-T, Kennispark en de Universiteit Twente de handen ineen om het innovatie ecosysteem in de sector te versterken.

Contact

Stichting Novel-T
Postbus 217
7500 AE  ENSCHEDE

T: +31 (0)53 483 68 00
communicatie@novelt.com

Privacy en algemene voorwaarden

The Gallery
Hengelosestraat 500
7521 AN ENSCHEDE

Privacy Statement
Cookiebeleid
Algemene voorwaarden

Maak een afspraak

Wij helpen je graag met je vragen over high tech apparatuur en funding. Neem contact met ons op!