Ons profiel, speerpunten en partners

Maak kennis met MedTech Twente en haak aan op ons systeem.

Profiel

MedTech Twente is de innovatiehub waar medische technologie in versnelling komt. Hier werken bedrijfsleven en zorginstellingen nauw samen met onderzoekers van de kennisinstellingen om te komen tot innovaties voor de zorg van morgen. Innovaties worden ontwikkeld, gevalideerd en geïmplementeerd in een nauwe samenwerking tussen partijen, gefaciliteerd en versneld door ondersteunende organisaties als Novel-T, OostNL, VitaalTwente, HIP, WTC en HealthValley. Het is dan ook niet voor niets dat succesvolle MedTech bedrijven als Demcon, Medspray, Micronit, Lipocoat en IAMFluidics zijn ontstaan en gegroeid in Twente.

Een betere en betaalbare zorg

Binnen de high tech regio Twente vormt zich een krachtig Life Sciences & Health topcluster. Het MedTech Twente cluster kent drie inhoudelijke speerpunten:

  1. Nano Biotech (waaronder lab- & organ-on-a-chip technologie
  2. Artificial Intelligence & E-health
  3. Health Robotics

Bedrijven, kennisinstellingen en zorginstellingen werken vanuit MedTech Twente aan een gezamenlijke missie: een betere en betaalbare zorg. In tijden van Covid-19 hebben zij een enorme ontwikkel- en slagkracht laten zien. Dit heeft geleid tot een vruchtbaar ecosysteem voor innovaties die een stevige bijdrage leveren aan de zorg van morgen.

Twente staat van oudsher bekend om zijn sterke hightech sectoren, vaak vanuit een onderzoeksbasis binnen de kennisinstellingen als University of Twente en Hogeschool Saxion. De bedrijvigheid in de medtech sector groeit hard, met koplopers als Demcon, Micronit, Baat Medical, Medspray en Benchmark. Met in hun kielzog tal van jonge groeibedrijven als ECSens, Vycap, Lipocoat, Flux Robotics, Uneedle, Flowbeams en Iamfluidics.

MedTech innovaties in de praktijk verbeteren

Al meer dan 15 jaar investeren en werken partners in het ecosysteem samen om de adoptie van medtech innovaties in de praktijk te verbeteren. Dit is zichtbaar in het onderwijsprogramma van de kennisinstellingen. Van groot belang is ook het TechMed Centre, in het hart van innovatiecampus Kennispark Twente. Als toonaangevende innovatiehub ondersteunt zij op internationale schaal innovatietrajecten van bedrijven en ziekenhuizen.

De twee topklinische ziekenhuizen in Twente, Roessingh Research & Development en een aantal andere zorginstellingen werken projectmatig samen aan zorginnovatie onder de noemer Vitaal Twente. Binnen de Technologie Zorg Academie (TZA) ligt de focus van samenwerkende zorginstellingen op bewustwording, adoptie en acceptatie van zorginnovaties. De MedTech Twente hub is sterk verbonden met Health Innovation Park in Zwolle en het zorgnetwerk van Healthvalley, dat vanuit Oost-Nederland wordt bestuurd.

Succesvolle MedTech bedrijven en spin-offs

Vorig artikel
Vorig artikel

Contact

Stichting Novel-T
Postbus 217
7500 AE  ENSCHEDE

T: +31 (0)53 483 68 00
communicatie@novelt.com

Privacy en algemene voorwaarden

The Gallery
Hengelosestraat 500
7521 AN ENSCHEDE

Privacy Statement
Cookiebeleid
Algemene voorwaarden

Maak een afspraak

Wij helpen je graag met je vragen over high tech apparatuur en funding. Neem contact met ons op!