VaxChip

VaxChip
“Dit hulpmiddel is in staat meerdere tests uit te voeren, waarbij een reeks pathogenen in slechts één keer wordt gedetecteerd. Onze gepatenteerde moleculaire beacons technologie vormt de basis van deze aanpak.”
Han Zendman
Vertegenwoordiger NYtor

VAXCHIP

De grensoverschrijdende partners, NYtor, Lionix en Vaxxinova voerden een haalbaarheidsstudie uit naar een nieuw diagnostisch instrument genaamd VaxChip. De studie werd uitgevoerd met steun van ROCKET. Dit Europese project stimuleert bedrijven in de Euregio om nanotechnologie, fotonica en andere sleuteltechnologieën te gebruiken om nieuwe producten te ontwikkelen. Dr. Han Zendman deelt zijn ervaring over het project en geeft ons een inzicht in hun veelbelovende techniek.

Ten behoeve van de voedselveiligheid worden pluimvee vaccins altijd zorgvuldig getest. Hierin dienen de juiste concentraties van virussen en bacteriën te zitten. Ook de ‘zuiverheid’ van de vaccins is cruciaal: onbekende ziekteverwekkers mogen niet aanwezig zijn. Deze kunnen de effectiviteit of de veiligheid van een vaccin schaden.

“Dit zijn de voornaamste uitdagingen die we in ons Rocket-project willen aanpakken,” vertelt dr. Han Zendman, vertegenwoordiger van het Nijmeegse bedrijf NYtor. Samen met Lionix (Enschede) en Vaxxinova (Münster) wordt een innovatief, moleculair diagnostisch hulpmiddel ontwikkeld. “Dit hulpmiddel is in staat meerdere tests uit te voeren, waarbij een reeks pathogenen in slechts één keer wordt gedetecteerd,” zegt Zendman. “Onze gepatenteerde moleculaire beacons technologie – ontwikkeld door oprichter Jacqueline Vet – vormt de basis van deze aanpak.”

@NOVEL-T

Het Europese project ROCKET stimuleert bedrijven in de EU-regio om nanotechnologie, fotonica en andere belangrijke ontsluitende technologieën te gebruiken om nieuwe producten te ontwikkelen.

“Het mooie van het project is dat het verschillende werelden samenbrengt om een ​​complete keten te vormen”, legt Egbert van Hattem van Novel-T Smart enthousiast uit. “Bedrijven in de maakindustrie die een technologische impasse bereiken of op zoek zijn naar specifieke expertise, zullen de oplossing misschien niet vinden in Nederland, maar misschien wel bij Duitse bedrijven. Met onze Duitse projectpartners brengen we deze competenties bij elkaar en creëren we nieuwe kansen. Dit creëert een grensoverschrijdend netwerk met een groot aantal hightech MKB-bedrijven. ”

Ben jij ondernemer en je wil je weten hoe je in aanmerking kan komen voor subsidies voor je bedrijf? Bekijk dan onze mogelijkheden.

Contact

Stichting Novel-T
Postbus 217
7500 AE  ENSCHEDE

T: +31 (0)53 483 68 00
communicatie@novelt.com

Privacy en algemene voorwaarden

The Gallery
Hengelosestraat 500
7521 AN ENSCHEDE

Privacy Statement
Cookiebeleid
Algemene voorwaarden

Maak een afspraak

Wij helpen je graag met je vragen over high tech apparatuur en funding. Neem contact met ons op!