IamFluidics

IamFluidics
“Waar zo’n chip bijna 17 uur over doet, kan met onze nieuwe methode in enkele minuten. Een disruptieve technologie in een markt die nog volop in ontwikkeling is.”

Productie van druppeltjes en deeltjes tot duizend keer sneller maken

UT-onderzoekers Tom Kamperman en Claas Willem Visser ontdekten tijdens een vrijdagmiddagexperiment een nieuwe technologie. Hiermee kunnen ze de productie van kleine druppeltjes en deeltjes tot duizend keer sneller maken. Dit is mogelijk door vloeistoffen te manipuleren in de lucht. Op dit moment wordt in de microfluïdica al gewerkt aan het manipuleren van vloeistoffen op micrometerschaal. Zo kun je minuscule druppeltjes en deeltjes produceren die grondstoffen vormen. Onder andere voor medicijnen, cosmetica en chemische producten. Speciale chips met vloeistofkanalen zorgen nu voor de productie. “Waar zo’n chip bijna 17 uur over doet, kan met onze nieuwe methode in enkele minuten. Een disruptieve technologie in een markt die nog volop in ontwikkeling is.”

UT-spinoff in microfluïdica

Ze publiceerden hun ontdekking in het journal ‘Science Advances’. Daarna hebben ze een bv opgericht en ontvingen de twee genoeg funding om hun technologie verder te ontwikkelen. IamFluidics, de UT-spinoff in microfluïdica, gaat als een speer. Ondernemer Menno Noorlander begeleidt als general manager het wetenschappelijke team met hun weg naar de markt. Begin 2017 ontvingen ze een subsidie van 40.000 euro. Om zo de commerciële haalbaarheid van hun startup te onderzoeken. Deze subsidie is het eerste deel van de STW Take-off-regeling. “Deel twee kregen we onlangs toegekend, een lening van 250.000 euro”, vertelt Menno enthousiast. “Dit budget geeft een versnelling aan de ontwikkeling van ons product en onze startup.” Met de EFRO-subsidie kan het team ook parallellisatie van de techniek verder ontwikkelen. Daarnaast werkt de startup samen met de Universiteit Twente en twee andere bedrijven. “Over een jaar willen we ons product marktklaar hebben en de eerste facturen kunnen versturen”, stelt Menno.

@Novel-T

Het Business Development Team van Novel-T ondersteunde IamFluidics. Onder meer bij de patentaanvraag en het scherp krijgen van de businesscase. Bovendien begeleiden ze IamFluidics in de financierings- en subsidiewereld. Lees het hele verhaal hier.

Heb je ook een wetenschappelijke doorbraak die je naar de markt wilt brengen? Bekijk hier de ondersteuning die wij kunnen bieden.

 

Contact

Stichting Novel-T
Postbus 217
7500 AE  ENSCHEDE

T: +31 (0)53 483 68 00
communicatie@novelt.com

Privacy en algemene voorwaarden

The Gallery
Hengelosestraat 500
7521 AN ENSCHEDE

Privacy Statement
Cookiebeleid
Algemene voorwaarden

Maak een afspraak

Wij helpen je graag met je vragen over high tech apparatuur en funding. Neem contact met ons op!