Food & Cognition: Het MKB Café Big – Data en MS
Aanmelden
Food & Cognition: Het MKB Café Big – Data en MS

Food & Cognition: MKB Café - Big Data en MS

Datum
27-05-2021
Tijd
16:00 - 16:45
Locatie
Digitaal

De rol van leefstijl en Big Data in Multiple Sclerose (MS)

MS is een ontstekingsziekte van de hersenen en treft doorgaans jonge mensen tussen de 20 en 40 jaar oud. Doordat de signaaloverdracht in de hersenen verstoord raakt, kan een breed scala aan geheugen-, concentratie- , bewegings- en emotionele problemen optreden. Symptomen kunnen zich aandoen in aanvallen van enkele dagen tot weken of blijvend verslechteren. Er lijkt een rol te zijn van leefstijl, zoals bepaalde voeding, in het verminderen van aanvallen. Hoe kunnen we onderzoek doen naar leefstijl in MS en kan digitale monitoring in de thuissituatie met smart devices daarbij helpen? Kunnen we uit deze ‘big data’ ook algoritmes creëren om MS patiënten thuis persoonlijk bij te staan in hun zelfmanagement? En wat kunnen we leren van de rol van leefstijl en ondersteunende technologie in andere ontstekings- of neurodegeneratieve ziekten? Over deze vragen praten we verder met Bram den Teuling, mede-oprichter van data science bedrijf Orikami, en MS onderzoeker Marco Heerings van het Radboudumc.

Food & Cognition

Tijdens elke sessie zal een wetenschapper en MKB’er hun licht laten schijnen op een onderwerp over voeding, gezonde leefstijl, brein en eetgedrag. Wat kunnen MKB’ers leren en gebruiken? We zoeken spanningsvelden op, dagen deelnemers uit om actief mee te denken in oplossingen en wellicht ontmoet u tijdens het event wel een nieuwe samenwerkingspartner om de eetbeleving of hersengezondheid van mensen met hulp van technologie te verbeteren?

Voor wie

Alle MKB, grotere bedrijven en onderzoeksinstellingen die geïnteresseerd zijn en werkzaam zijn in het domein van voeding, gezondheid, gedrag en technologie. Dit kan variëren van MKB’ers die te maken hebben met de eetervaring of eHealth technologie tot voedingsindustrie en tot wetenschappers die onderzoek doen in deze domeinen.

MELD JE NU AAN VOOR DEZE ONLINE SESSIE

Klik hier voor aanmelden

Contact

Stichting Novel-T
Postbus 217
7500 AE  ENSCHEDE

T: +31 (0)53 483 69 00
communicatie@novelt.com

Privacy en algemene voorwaarden

The Gallery
Hengelosestraat 500
7521 AN ENSCHEDE

Privacy Statement
Cookiebeleid
Algemene voorwaarden

Maak een afspraak

Wij helpen je graag met je vragen over high tech apparatuur en funding. Neem contact met ons op!