Ons profiel, speerpunten en partners

Maak kennis met MedTech Twente en haak aan op ons systeem.

Profiel

MedTech Twente is de innovatiehub waar medische technologie in versnelling komt. Hier werken bedrijfsleven en zorginstellingen nauw samen met onderzoekers van de kennisinstellingen om te komen tot innovaties voor de zorg van morgen. Innovaties worden ontwikkeld, gevalideerd en geïmplementeerd in een nauwe samenwerking tussen partijen, gefaciliteerd en versneld door ondersteunende organisaties als Novel-T, OostNL, VitaalTwente, HIP, WTC en HealthValley. Het is dan ook niet voor niets dat succesvolle MedTech bedrijven als Demcon, Medspray, Micronit, Lipocoat en IAMFluidics zijn ontstaan en gegroeid in Twente.

Samen bouwen aan innovaties die leiden tot een betere en betaalbare zorg: dat is de drijfveer van de partners van MedTech Twente. De samenwerking tussen bedrijven, kennis- en zorginstellingen heeft geleid tot een vruchtbaar ecosysteem voor innovaties die een stevige bijdrage leveren aan de zorg van morgen.

Het hart van de MedTech hub zit in Enschede, op de innovatiecampus Kennispark Twente. Naast tal van spin-off bedrijven als Demcon, Micronit, ECSens, Vycap, Lipocoat en Iamfluidics zijn hier ook het Techmed Centre en Nanolab van de Universiteit Twente op steenworp afstand. Binnen de hub wordt ook intensief samengewerkt met de lectoraten en opleidingen van Saxion, evenals het ROC van Twente.

Zorginstellingen bundelen krachten in innovatie

De twee topklinische ziekenhuizen in Twente, Roessingh Research & Development en een aantal andere zorginstellingen werken projectmatig samen aan zorginnovatie onder de noemer Vitaal Twente.  Binnen de Technologie Zorg Academie (TZA) ligt de focus van samenwerkende zorginstellingen op bewustwording, adoptie en acceptatie van zorginnovaties.

Versterking profiel door krachtenbundeling

De MedTech Twente hub is sterk verbonden met Health Innovation Park in Zwolle en het zorgnetwerk van Healthvalley, dat vanuit Oost-Nederland wordt bestuurd. Op dit moment wordt gewerkt aan een roadmap om MedTech in Oost-Nederland als internationale hub naar een volgend level te brengen.

Klik op de afbeelding voor de volledige versie

 

 

Onze partners

Succesvolle MedTech bedrijven en spin-offs

Vorig artikel
Vorig artikel

Contact

Stichting Novel-T
Postbus 217
7500 AE  ENSCHEDE

T: +31 (0)53 483 69 00
info@medtech.novelt.com

Bezoekadres

The Gallery
Hengelosestraat 500
7521 AN ENSCHEDE

Privacy Statement
Cookiebeleid
Algemene voorwaarden

Maak een afspraak

Wij helpen je graag met je vragen over high tech apparatuur en funding. Neem contact met ons op!