22-03-2022

MedTech Twente op Health Valley Event 2022

MedTech Twente op Health Valley Event 2022

Het Health Valley Event vond plaats op 15, 16 en 17 maart in Nijmegen. Hét zorginnovatienetwerk van Oost-Nederland organiseert jaarlijks het grootste zorginnovatiecongres van Nederland, om de ruim 1200 deelnemers uit binnen- en buitenland met elkaar te verbinden. Natuurlijk was MedTech Twente in verschillende hoedanigheden ook aanwezig. We blikken terug op een succesvolle 3-daagse!

IMEC.ISTART.NL SESSIE OP DAG #2

Op de tweede dag van het Health Valley Event hostte imec.istart.nl een goedbezochte workshop over hoe startups nieuwe technologieën succesvol kunnen implementeren in ziekenhuizen. Het panel, gemodereerd door Venture Acceleration Manager Lea Milovich, bestond uit Luuk Evers, co-founder van PontesNL, Fenna Heyning, Director van STZ en Tjeerd de Boorder PhD, Chief Clinical Officer van startup Prolira – DeltaScan®.

imec.istart.nl op Health Valley Event 2022

ZORGINNOVATIES OP DE MARKT

Wat is er nodig om zorginnovaties te ontwikkelen en succesvol op de markt te zetten? Dolf Jansen nodigde op dag #3 Jaap Beernink, CEO Novel-T, Eva van Rikxoort van CEO en founder van Thirona en Maroeska Rovers, Professor of Evidence-Based Surgery bij het Radboudumc uit op het podium om hier met elkaar over in gesprek te gaan. Onder meer financiële aspecten, de invloed van wetgeving, certificeringseisen, duurzaamheid en een gezond innovatieklimaat kwamen aan de orde.

Jaap Beernink, CEO van Novel-T 

MEDTECH SUPPORT PROGRAMS

Twente was ook te vinden tijdens de interactieve workshop over MedTech support programma’s: welke programma’s zijn er om mijn business idee te valideren, verder te ontwikkelen en uiteindelijk naar de markt te brengen? Missen we nog bepaalde ondersteuning? De cases van Moovd en 20face dienden als sprekende voorbeelden. Met een divers panel, bestaande uit Jos Knaapen, Innovation Manager bij Isala, Lea Milovich, Business Development Manager bij Novel-T, Jarno Visser, Innovation Consultant bij Zorggroep Sint Maarten en Esther Rodijk-Rozeboom, coordinator external relations bij TechMed Centre, werden de cases van verschillende kanten belicht. Vanuit het TechMed Centre van Event Agenda begeleidden Wander Kenter (program manager) en Melanie Lindenberg (MedTech R&D Implementation Specialist) deze sessie.

Health Valley Event 2022

MEDISCHE WETGEVING

Last but not least: Lisanne Karbaat van Event Agenda sloot het evenement af met een introductie over Europese medische wetgeving voor producenten en ondernemers. Een toegankelijke workshop waarin deelnemers kennis hebben opgedaan over de beginselen van CE-certificering, hoe je als bedrijf voldoet aan de wetgeving rondom medische apparatuur en welke juridische verantwoordelijkheden erbij komen kijken.

 

TERUGKIJKEN

Had je een ticket voor Health Valley 2022? Je kan alle sessies nu terugkijken via je Event Agenda.

 

Op naar volgend jaar! Health Valley is ecosysteem partner van MedTech Twente. 

Contact

Stichting Novel-T
Postbus 217
7500 AE  ENSCHEDE

T: +31 (0)53 483 69 00
communicatie@novelt.com

Privacy en algemene voorwaarden

The Gallery
Hengelosestraat 500
7521 AN ENSCHEDE

Privacy Statement
Cookiebeleid
Algemene voorwaarden

Maak een afspraak

Wij helpen je graag met je vragen over high tech apparatuur en funding. Neem contact met ons op!