Phyx IT

Phyx IT
"Het event bracht ons inspiratie, ervaring met pitches en nieuwe connecties. Ons team bleek de perfecte combinatie van studenten met dezelfde ambitie, maar verschillende achtergronden en skills."
Daragh Kelly
Bedenker Phyx IT

Student Daragh Kelly volgt de opleiding Fysiotherapie bij Saxion in Enschede. Tijdens zijn studie kwam hij op het idee om fysiotherapie aan te bieden door middel van een applicatie. Tijdens het event Startup24 werkte hij samen met het net gevormde studententeam zijn idee uit. “Het event bracht ons inspiratie, ervaring met pitches en nieuwe connecties. Ons team bleek de perfecte combinatie van studenten met dezelfde ambitie, maar verschillende achtergronden en skills”.

De app zal uit verschillende onderdelen bestaan: een communicatieplatform voor patiënten en beroepsprofessionals, een fysio-informatiebank en een sensor die een persoonlijke 3D-scan van je lichaamshouding maakt. “Mijn originele idee was om via de app slechts informatie over fysiotherapie te verspreiden. Dankzij de ontmoeting met de andere teamleden breidde dit idee zich tijdens Startup24 uit tot een volledig business concept,” vertelt Daragh enthousiast.

@NOVEL-T

Phyx It ontstond tijdens Startup24. Dit is een event georganiseerd door Saxion Centrum voor Ondernemerschap en Novel-T, in samenwerking met StartupDelta. Tijdens dit event krijgen de teams coaching en ondersteuning en worden zij uitgedaagd hun idee in korte tijd uit te werken naar gevalideerde concepten.

Lees het hele verhaal hier.

Contact

Stichting Novel-T
Postbus 217
7500 AE  ENSCHEDE

T: +31 (0)53 483 68 00
communicatie@novelt.com

Privacy en algemene voorwaarden

The Gallery
Hengelosestraat 500
7521 AN ENSCHEDE

Privacy Statement
Cookiebeleid
Algemene voorwaarden

Maak een afspraak

Wij helpen je graag met je vragen over high tech apparatuur en funding. Neem contact met ons op!